UPS Healthcare voegt ruim 200 temperatuurgecontroleerde voertuigen toe aan zijn Europese vloot

UPS Healthcare voegt ruim 200 temperatuurgecontroleerde voertuigen toe aan zijn Europese vloot

UPS Healthcare investeert meer dan 20 miljoen euro in de uitbreiding van zijn bestaande temperatuurgecontroleerde vloot. De logistieke speler koopt ruim 200 ultramoderne voertuigen om zijn koudeketencapaciteit te versterken in Nederland, Italië, Hongarije en Frankrijk. De faciliteiten in Heist-op-den-Berg (Antwerpen) zullen ook gebruikmaken van de vloot, waardoor het zijn logistieke capaciteiten kan uitbreiden en België opnieuw zijn positie als internationale geneesmiddelenhub en exportland versterkt.

Dubbele temperatuurcontrole voor alle leveringen

UPS Healthcare heeft de grootste temperatuurgecontroleerde vloot ter wereld. De huidige vloot bestaat uit meer dan 1.100 temperatuurgecontroleerde voertuigen en breidt uit met 200 voertuigen. De voertuigen zijn uitgerust met dubbele temperatuurcontrole voor transport bij temperaturen tussen 2 °C tot 8 °C en 15°C tot 25 °C. Dergelijke voertuigen doen de nood aan wegwerpverpakkingen verminderen omdat het transport en de opslag efficiënter verloopt. Bijgevolg wordt er vaker gebruik gemaakt van recycleerbare verpakkingen die zo’n 60% koolstofefficiënter zijn. De logistieke dienstverlener zet zijn vloot in voor zowel langeafstandsleveringen als last-mile leveringen aan onder andere groothandelaren, ziekenhuizen en apotheken.

“Ons pan-Europese end-to-end koudeketennetwerk voorziet in de gespecialiseerde logistiek voor complexe farmaceutische producten, van kleine pakketten tot grote pallets.” vertelt Felipe Morgulis, President van UPS Healthcare, Europa en LATAM. “We vereenvoudigen de tijd- en temperatuurgevoelige toeleveringsketens door controle, aanpassingsvermogen en real-time monitoring. Dat bieden we aan bij transport van actieve ingrediënten en last-mile leveringen aan ziekenhuizen, laboratoria, apotheken en patiënten.”

Stijgende vraag naar gespecialiseerde logistiek

 

Biologische en farmaceutische producten vereisen temperatuurgecontroleerde logistiek die patiëntkritische producten op tijd en op de juiste temperatuur op de correcte locatie krijgt. Tegenwoordig vereist 80% van de farmaceutische producten in Europa temperatuurgecontroleerd vervoer en is er meer dan ooit behoefte aan dit soort logistieke oplossingen1.

Bovendien zal de wereldwijde markt voor biologische geneesmiddelen naar verwachting stijgen van 342,9 miljard euro in 2024 tot 564,6 miljard euro tegen 20292. In geval van de Belgische farmasector wordt er geschat dat die zal groeien met een jaarlijks groeipercentage van 6% tussen 2024 en 2028, wat neerkomt op een marktvolume van 6,4 miljard euro tegen 20283. De uitbreiding van de UPS Healthcare vloot speelt in op die groeiende markt.

Europese gezondheidszorgmarkt nog sneller en beter verbonden

De vloot is onderdeel van de recent uitgebreide Europese hub faciliteit in Roermond. Met de toevoeging van 21.860 m² ​ heeft UPS Healthcare zijn bestaande faciliteit vergroot en zijn koelketencapaciteit uitgebreid met meer dan 200 ULT-vriezers (ultra-low temperature) die temperatuurgevoelige producten tot -80 °C kunnen bewaren. Ook zijn er 3.200 palletposities toegevoegd voor de opslag van temperatuurgevoelige producten bij 2 °C tot 8 °C.

De faciliteit in Roermond bevindt zich dicht bij de Europese luchthub van UPS op de luchthaven Keulen-Bonn en heeft directe toegang tot grote havens zoals Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. The Port of Antwerp-Bruges is een belangrijke schakel in de farmaceutische export van België4. Bovendien ligt Roermond binnen een straal van 1.000 km van 80% van de Europese gezondheidszorgmarkt. De combinatie van die centrale strategische ligging en een gespecialiseerde vloot zorgt ervoor dat levering binnen 24 uur mogelijk is in het merendeel van Europa.

Wereldwijd beschikt UPS Healthcare over 1,6 miljoen m² cGMP- en GDP-conforme opslagruimte, waarvan 930.000 m² gewijd is aan de koudeketen. Sinds 2020 heeft het zijn globale netwerk van opslagruimte die voldoet aan de vereisten voor de gezondheidszorg meer dan verdubbeld.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.