Transuniverse Forwarding start met nieuwe partner in Engeland: Europa Road

Dan Cook Operations Director Europa Worldwide Group - Caption Europa Worldwide (002)

Transuniverse Forwarding uit Wondelgem (Gent) heeft een nieuw samenwerkingsakkoord in de groepage getekend met de gereputeerde Britse groep Europa Worldwide. Haar divisie Europa Road wordt per 1 juni 2021 exclusief agent in Engeland van de Belgische groepagespecialist en omgekeerd.

“Door het aanbieden van een gestructureerd rondrittenmodel in begeleid verkeer (met chauffeurs) met meerdere vertrekken per dag en van een doeltreffende afhandeling van de douaneformaliteiten in het VK en België, zal het partnership Europa Road en Transuniverse in staat stellen om een snelle en betrouwbare logistieke dienst te leveren tussen België en het VK”, zegt Dan Cook, Operations Director bij Europa Worldwide Group.

Frank Adins, voorzitter van de raad van bestuur van Transuniverse, licht toe: “Het Verenigd Koninkrijk is al vele jaren een van de kernmarkten van Transuniverse. Veel klanten worden rechtstreeks bediend, maar voor kleinere en middelgrote zendingen werken we samen met enkele sterke regionale partners in Schotland, het noorden van Engeland en de Midlands. In het zuiden van het land en Groot-Londen werkten we tot nu toe samen met een aantal lokale partners die instonden voor de distributie in hun regio”.

“De Brexit veranderde de situatie fundamenteel: lokale spelers met bescheiden depots en beperkte mogelijkheden op gebied van opslag onder douane kunnen de inklaring en andere douanetaken moeilijk of zelfs niet aan. Snel werd duidelijk dat we in Engeland moesten samenwerken met een grotere partner met een uitgebreid netwerk en solide douanediensten. Die hebben we gevonden in Europa Road. We zijn erg blij dat we met deze gerenommeerde speler gaan samenwerken”, voegt Frank Adins toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.