Shell Renewable Diesel die CO₂e-emissies met wel 90% terugdringt, bereikt Belgische tankstations

Shell Renewable Diesel die CO₂e-emissies met wel 90% terugdringt, bereikt Belgische tankstations

Belgian Shell NV (Shell) is en blijft gedreven om vrachtwagens te decarboniseren, en presenteert oplossingen voor productie en levering van brandstoffen die de CO₂e-emissies fors terugdringen. Het bedrijf introduceerde in december 2023 Shell Renewable Diesel bij zijn Belgische klanten in de sector van het commercieel wegtransport. Deze revolutionaire brandstof werd voorheen enkel in bulk geleverd aan wegtransportfirma’s. In de Shell Truckstations van Herstal, Maasmechelen en Gent kunnen trucks vanaf nu rechtstreeks aan de pomp Shell Renewable Diesel tanken, met meer locatie openingen gepland voor de toekomst. 

Shell Renewable Diesel is diesel met schonere verbranding, afgeleid uit 100% hernieuwbare componenten1. Dit product is compatibel met de huidige dieselmotoren met goedkeuring voor EN15940-brandstoffen. Met deze brandstof verminderen de emissies enorm: 80% à 90% in vergelijking met klassieke B7-diesel2. Shell’s nieuwe brandstof is nu al beschikbaar in minstens 90 Shell Truckstations in Europa: in België, Finland, Nederland, Noorwegen en Zweden. Duitsland volgt zeer binnenkort.

Valérie Matias, Sales Manager voor commercieel wegtransport in België, Frankrijk en Luxemburg bij Belgian Shell NV, beklemtoont hoe dringend het is om de wereldwijde CO₂e-emissies van het wegtransport aan te pakken. Zij verduidelijkt: “Goederentransport op de weg is nog altijd verantwoordelijk voor een groot deel van de wereldwijde CO₂e-emissies. We zien de volumes van dit wegtransport van goederen continu toenemen. Dit is een wereldwijde uitdaging waarvoor we absoluut betrouwbare en duurzame oplossingen moeten vinden. We zijn trots op het traject dat we zijn gestart met Shell Renewable Diesel om onze klanten te steunen in hun energietransitie. We stellen ook met veel genoegen vast dat andere landen ons voorbeeld volgen en nu ook onze nieuwe diesel opnemen in hun aanbod. Shell is een trendsetter in de energiesector en is vastbesloten om nu ook het voortouw te nemen met een positieve impact op ons milieu.

Enkele voordelen van Shell Renewable Diesel:

Schonere verbranding: Shell Renewable Diesel heeft een hoog cetaangetal en bevat geen aromaten. Dit zorgt voor schonere verbranding. Ook de emissies van stikstofoxide en -partikels zijn hierdoor lager dan bij klassieke B7-dieselbrandstof, wat bijdraagt tot een betere luchtkwaliteit.
Efficiëntie bij koud starten: Een koude motor start sneller en soepeler dankzij het hogere cetaangetal van Shell Renewable Diesel. Dit is vooral van cruciaal belang tijdens de kille ochtend na een koude winternacht.
Pasklare brandstof: Shell Renewable Diesel is meteen en direct inzetbaar als vervanger voor klassieke B7-dieselbrandstof: er zijn geen aanpassingen nodig aan motoren die geschikt zijn voor EN15940-brandstoffen. Dit betekent een naadloze overgang voor de bestaande voertuigen met dieselmotor.
Minder motorgeluid: Shell Renewable Diesel kan het motorgeluid met ongeveer 3 dB(A) verminderen in vergelijking met de klassieke B7-dieselbrandstof. Het hoge cetaangetal zorgt voor efficiëntere en meer gelijkmatige verbranding, zodat het motorgeluid afneemt.
Hoog cetaangetal: Een hoog cetaangetal vermindert niet alleen de stikstofemissies en het motorgeluid maar laat een koude motor ook gemakkelijker starten. Shell Renewable Diesel overtreft de klassieke B7-dieselbrandstof wat het cetaangetal aangaat, en voldoet aan de Europese norm EN15940 A-klasse, met een cetaangetal van minstens 70.

Shell realiseert door zijn engagement inzake duurzaamheid een enorme stap voorwaarts met de lancering van zijn Shell Renewable Diesel in tankstations in heel België. Door dit alternatief met een schonere verbranding aan te bieden, ijvert Belgian Shell NV voor een drastische vermindering van de CO2e-emissies van vrachtvervoer op de weg. Vrachtwagens die deze innovatieve brandstof tanken, dragen bij aan een groenere toekomst, en dat past in de visie van Shell om een positieve impact te hebben op ons milieu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.