PostNL schrapt honderden banen in 2023

PostNL schrapt honderden banen in 2023

PostNL, het Nederlandse postbedrijf, is van plan om in 2023 tussen de 200 en 300 voltijdsbanen te schrappen, zo meldde het bedrijf op maandag. Daarnaast zal het bedrijf andere maatregelen nemen om kosten te besparen.

CEO Herna Verhagen geeft aan dat 2022 een jaar was waarin PostNL moest navigeren door snel veranderende en turbulente omstandigheden. Wereldwijde macro-economische en geopolitieke omstandigheden waren extreem lastig, met recordhoge inflatie en een absoluut dieptepunt in het consumentenvertrouwen. Dit had invloed op de resultaten. Hij verwacht dat de uitdagende omstandigheden zullen aanhouden in 2023. Daarom is het cruciaal dat PostNL blijft investeren in het versterken van zijn basis en het verstevigen van zijn positie.

PostNL streeft naar een totale kostenbesparing van 20 miljoen euro in 2023, waarbij de afdeling Pakketten vooral getroffen wordt. In 2024 moet nog eens 25 miljoen euro bespaard worden en vanaf 2025 jaarlijks 30 miljoen euro.

Het postbedrijf maakte op maandag de resultaten bekend van het afgelopen jaar. In het derde kwartaal leed het bedrijf nog een verlies als gevolg van de hoge inflatie waardoor er minder online gewinkeld werd, wat invloed had op de pakketbezorging. PostNL verwacht echter wel een sterk vierde kwartaal vanwege de feestdagen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.