Minder cargo via Brussels Airport

Minder cargo via Brussels Airport

Het vrachtvervoer op Brussels Airport daalde in april met 14% in vergelijking met april 2021. Ook bij de volumes luchtvracht is er een daling van 14%. We zien een daling van 30% in het volvrachtsegment, terwijl het vrachtvervoer aan boord van passagiersvluchten sterk is gestegen met 58% vanwege de stijging van het aantal passagiersvluchten. Het aandeel van de cargovluchten die uitgevoerd werden met passagierstoestellen bedroeg 39% van de volvrachtvluchten.

De expresdiensten kenden een daling van 17% door de vertraging in de groei van de e-commercemarkt in West-Europa en de tijdelijke reallocatie van bepaalde vluchten naar andere luchthavens. Daarnaast daalden de volumes getruckte vracht met 14%.

Azië is opnieuw de grootste import- en exportregio geworden. Afrika is de tweede importregio en de derde exportregio en noteert voor beide segmenten een groei in vergelijking met vorig jaar. Noord-Amerika is de derde importregio en de tweede exportregio.

Sinds het begin van de wereldwijde distributie van vaccins in november 2020 heeft Brussels Airport 1,2 miljard COVID-19 vaccins afgehandeld, wat Brussels Airport de belangrijkste Europese hub maakt voor het vaccintransport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.