Jerry Vanhemelen wordt nieuwe havenkapitein voor Haven van Brussel

Jerry Vanhemelen wordt nieuwe havenkapitein voor Haven van Brussel

Vanaf 2 mei 2023 heeft de Haven van Brussel een nieuwe kapitein. Jerry Vanhemelen, een 39-jarige kapitein ter lange omvaart, neemt de functie over van de gepensioneerde kapitein Philippe Herman. Jerry heeft een master in de nautische wetenschappen en heeft al heel wat ervaring opgedaan als bevelhebber op een verkenningsschip voor de kust van Australië voordat hij aan de slag ging als kapitein bij de Haven van Brussel.

In zijn nieuwe functie zal Jerry de operationele diensten van de Haven van Brussel leiden, die bestaan uit 35 personeelsleden. De kapiteinsdienst vervult een essentiële rol voor de havenactiviteiten in Brussel. Naast de veiligheids- en bewakingsdiensten beheren de teams van de kapiteinsdienst de dagelijkse bewegingen van de boten op de waterweg die zich over 14 km uitstrekt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook zorgen zij voor het goed functioneren van de drie mobiele bruggen en twee sluizen die de haven rijk is. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor het schoonhouden van het kanaal met behulp van drie schoonmaakboten.

Als zeehaven is de Haven van Brussel verplicht om een havenkapitein te hebben, die tevens optreedt als officier van gerechtelijke politie voor het volledige havendomein.

“Dankzij mijn aanstelling als kapitein van de Haven van Brussel kan ik mijn loopbaan voortzetten in een domein dat mij bijzonder na aan het hart ligt, en kan ik tegelijkertijd dichter bij mijn gezin zijn. Hoewel de uitdagingen van de functie anders zijn dan die van een bevelhebber op zee, weet ik zeker dat ze net zo opwindend zullen zijn. Ik ben in elk geval blij dat ik op een zeer concrete manier kan bijdragen tot de ontwikkeling van de Haven van Brussel ”, aldus Jerry Vanhemelen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.