HGK Shipping lanceert zijn Belgische activiteiten onder een nieuwe vlag

HGK Shipping lanceert zijn Belgische activiteiten onder een nieuwe vlag

Sinds april opereren de zakelijke activiteiten van HGK Shipping in België onder een nieuwe bedrijfsnaam – HGK Logistics Antwerpen BV. Het bedrijf, onder leiding van Dirk Verstraeten en Simon Lucas, zal actief zijn in de tankvaartsector en ook logistieke diensten aanbieden op de uiterst drukke Haven van Antwerpen-Brugge, die een belangrijk zakencentrum is voor de HGK Groep.

Het nieuw genaamde bedrijf heeft zijn kantoor op de Campus Lt. Coppens, vlakbij de zeehaven in Antwerpen, en streeft er geleidelijk naar een waardevolle partner te worden voor de industrie en daarmee de productieaanvoer en leveringen van goederen naar achterlandbestemmingen te verbeteren.

Aan de ene kant is de Haven van Antwerpen-Brugge van plan zijn operaties op zijn terminalstructuren te reorganiseren als onderdeel van de energierevolutie – bijvoorbeeld door uitgebreide opslagcapaciteit te bieden voor waterstof of zijn derivaten. Aan de andere kant biedt ’s werelds op één na grootste chemische haven nog steeds veel potentieel voor achterlandvervoerdiensten met binnenvaartschepen – en niet in de laatste plaats voor transportdiensten naar goed presterende Duitse zakelijke regio’s.

De managers van het gerenommeerde binnenvaartbedrijf geloven dat er veel groeipotentieel is voor HGK Logistics Antwerpen in deze gebieden. Het bedrijf bouwt voort op de scheepsactiviteiten die eerder door Navitank in België werden geleverd en streeft ernaar deze in de toekomst verder uit te breiden.

“We gebruiken de verkoop van ons belang in DGA Shipping BV om onze activiteiten te herorganiseren en willen een belangrijke rol blijven spelen in een aantrekkelijke markt zoals België. We bieden onze vaste klanten een uitgebreid scala aan diensten voor logistieke taken lokaal en transportdiensten naar achterlandbestemmingen vanuit dit centrale knooppunt voor Europese ladingafhandeling. Ons nieuwe kantoor is een duidelijke uiting van onze sterke betrokkenheid bij zowel de Haven van Antwerpen-Brugge als onze ambitie om duurzame supply chains langs de binnenwateren van en naar de belangrijkste Noordzeehavens nog sterker te integreren in de mix van transportmodi in onze bedrijfsactiviteiten binnen de HGK Groep,” zegt Steffen Bauer, CEO van HGK Shipping.

Dirk Verstraeten, die van DGA Shipping naar HGK Logistics Antwerpen is overgestapt, en Simon Lucas, die al verantwoordelijkheid draagt bij het binnenvaartbedrijf “Royal” Wijnhoff & Van Gulpen & Larsen B.V. (Wijgula), zijn de algemeen directeuren van de nieuw georganiseerde dochteronderneming van HGK Shipping. Terwijl Simon Lucas grotendeels de activiteiten in de tankvaart zal beheren, brengt Dirk Verstraeten veel expertise mee op het gebied van chemische logistiek – met name voor die soorten bedrijven waar HGK Logistics Antwerpen optreedt als de havenagent voor rederijen en hun klanten van over de hele wereld.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.