Drie dagen staking bij het spoor

Drie dagen staking bij het spoor

Volgende week dreigt het treinverkeer verstoord te worden door acties van verschillende spoorvakbonden. ACOD, ACV en VSOA plannen een staking op 29 november, gesteund door OVS. ASTB plant een staking op 30 november en 1 december. Er werd nog een verzoeningsvergadering belegd op vrijdag, maar die bracht niet het gewenste resultaat. De vakbonden laten weten dat ze daarom aan hun stakingsaanzegging blijven vasthouden. In de vergadering werden geen concrete voorstellen met garanties gegeven.

Het is niet de eerste spoorstaking dit najaar. Op 5 oktober was er al een 24 uur actie en ook op 9 november was er al hinder.

De vakbonden vragen meer investeringen voor het spoor en betere arbeidsomstandigheden. Die laatste zijn er vooral door een tekort aan personeel. De vakbonden geven aan dat naar aanleiding van de stakingsaanzegging, de CEO’s van NMBS en Infrabel een aantal duidelijke positieve signalen geven. De vakbonden blijven echter vasthouden aan hun stakingsaanzegging. NMBS en Infrabel zien dit als een negatief signaal in de onderhandelingen. Ze wijzen er ook op dat dit negatief weegt op de reizigers en het imago van de Belgische Spoorwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *