CHEP Europe lanceert de ZirConic container

CHEP Europe lanceert de ZirConic container
De Pallecon-divisie van CHEP Europe introduceert de vouwbare ZirConic®  container, een langverwachte innovatie in “share and reuse” materieel. Deze container is voor 97% gemaakt van post-consumer plastic en stelt zo een nieuwe norm voor duurzaamheid. CHEP levert de ZirConic®-container via zijn circulaire poolingservice voor sectoren zoals packaging en e-commerce.
De ZirConic container is de innovatie in vouwbare dry containers, gemaakt op maat van sectoren zoals packaging, adhesives, e-commerce en co-packing. De container verhoogt de efficiëntie door een hogere laadcapaciteit en een geoptimaliseerde vouwbaarheid.

Handiger en optimaler ontwerp dan tevoren

Bij het ontwerp van de ZirConic®-container werd voorrang gegeven aan verbeteringen in ergonomie en veiligheid voor klanten, naast andere diverse innovaties om handmatige en geautomatiseerde bewerkingen en processen te vereenvoudigen. Door de optimale vouwbaarheid kan een vrachtwagen meer lege containers vervoeren, wat de pooling van deze containers nog efficiënter maakt. En omdat deze container van CHEP een verhoogde capaciteit van 708 liter en 750 kg heeft, kan het transport nog verder geoptimaliseerd worden.

Efficiëntie en duurzaamheid worden meetbaar

De digitalisering van de ZirConic®-container vergroot de zichtbaarheid van verzendingen binnen hun respectieve supply chain. De gegevens leveren inzichten in de locatie van containers, gebruikspatronen en cycle times. Hierdoor kunnen klanten opportuniteiten identificeren om hun efficiëntie te verbeteren en hun bedrijfsactiviteiten beter te beheren. CHEP kan ook een levenscyclusanalyse uitvoeren van de hoeveelheid CO2-uitstoot die een bedrijf kan besparen door op deze container over te stappen. CHEP baseert zich hiervoor op specifieke gegevens die het bedrijf in kwestie verstrekt.
“De ZirConic®-container weerspiegelt ons engagement voor meer duurzaamheid en circulariteit”, aldus Nicholas Gibbons, General Manager bij CHEP Pallecon, Europe. “Post-consumer plastic afval transformeren in een duurzame, herbruikbare ladingdrager is een voorbeeld van regeneratie die ons bedrijf verder op weg helpt naar de realisatie van onze ambitie om een duurzamere supply chain te creëren. We zijn er trots op een veelzijdig product te introduceren dat gemakkelijk hanteerbaar is, van het ontwerp van de container tot de ergonomie en praktische kenmerken voor diverse werkprocessen. Onze focus op efficiëntie komt tot uiting in de geoptimaliseerde opslag- en laadcapaciteit, wat resulteert in kostenbesparingen en lagere CO2-uitstoot.”
Leer de ZirConic-container beter kennen in een video.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.