Bruggen over Kanaal Gent-Terneuzen onderbroken: last voor scheepvaart verwacht

Bruggen over Kanaal Gent-Terneuzen onderbroken: last voor scheepvaart verwacht

De komende weken wordt er gewerkt aan drie bruggen over het Kanaal Gent-Terneuzen. Deze werkzaamheden hebben heel wat gevolgen voor de scheepvaart en voor alle verkeer dat van de ene oever naar de andere oever moet.

Meulestedebrug in Gent vanaf maandag 28 februari een week volledig onderbroken

Meulestedebrug in Gent is afgesloten voor alle verkeer van maandag 28 februari tot en met 4 maart, zo vernam North Sea Port van de Vlaamse Waterweg. De grendels, die zorgen voor een vergrendeling van de brug als ze neerligt, worden vervangen. Er wordt eveneens gewerkt aan de brugdekpanelen en er worden werkzaamheden uitgevoerd met het oog op de toekomstige afbraakwerken en vervanging van de brug.

Het wegverkeer dient om te rijden. Ook fietsers en voetgangers kunnen niet over de brug. Na de werkzaamheden mag er nog maximum 20 km/u op de brug gereden worden. Aan beide kanten van de brug is de snelheid reeds verlaagd tot 30 km/u.

Omdat de werken een grote impact zullen hebben op de binnenvaart, worden er doorvaartvensters voorzien.

Meer informatie over de hinder en omleidingen vind je op de website van ‘Gent op weg’.

Rijkswaterstaat vervangt installaties draaibruggen in Sluiskil en Sas van Gent

Rijkswaterstaat vervangt in maart en in juni 2022 de elektrotechnische- en besturingsinstallaties van de draaibruggen bij Sluiskil en Sas van Gent, zo vernam North Sea Port. Na afloop van de ombouw zijn de bruggen op afstand bedienbaar. Rijkswaterstaat wil er zo voor zorgen dat de Zeeuws-Vlaamse kanaalzone over de weg en over het water vlot en veilig bereikbaar blijft.

In Sluiskil van 1 tot en met 29 maart

De brug in Sluiskil is vanaf 1 maart ’s morgens om 6 uur gestremd voor het wegverkeer. Dan geldt voor automobilisten een omleidingsroute via de Sluiskiltunnel. Voor fietsers vaart het pontje in die periode dagelijks van 6.45 tot 17 uur. Ook scheepvaart- en treinverkeer ondervindt hinder. Van 7 tot en met 25 maart zijn er stremmingen voor de scheepvaart voorzien zodat de goederentreinen over de brug kunnen rijden. Hierover heeft Rijkswaterstaat met ProRail, North Sea Port en spoorvervoerders afspraken gemaakt.

In Sas van Gent van 24 mei tot 21 juni

De draaibrug in Sas van Gent krijgt van 24 mei tot 21 juni 2022 nieuwe systemen en installaties. Dan geldt er voor het wegverkeer een omleidingsroute. Voor fietsers en voetgangers zal er een pontje varen.

Meer informatie over het project en de hinder vind je op de website van Rijkswaterstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *